1.4.2018. 13:12
0
Prije godinu dana FK Željezničar je počeo da ostvaruje svoje snove
Na današnji dan svečanim programom otvorena je novoizgrađena istočna tribina na Grbavici, neposredno prije utakmice protiv Slobode.

Nakon uvodnih riječi predsjednika Skupštine, Adisa Hadžića, navijače je na noge podigao svojim govorom bh. glumac i veliki navijač Željezničara Nermin Tulić.

Kulminacija je uslijedila kada je počasni predsjednik FK Željezničar Ivica Osim otvorio novoizgrađenu istočnu tribinu i kao dan kada su navijači Željezničara do posljednjeg mjesta ispunili Dolinu ćupova i vodili Plave do pobjede protiv Slobode.  

Obraćanje Ivice Osima uz ovacije ispratilo je preko 13.000 navijača koji su već bili u delirijumu, i sa ponosom navijali sa istočne tribine koja prije toga na samo tri mjeseca nije postojala, jer je bila u fazi izgradnje i činilo se nemoguće, kao san, koji je veoma brzo postao java, samo zato što su svi učestvovali u izgradnji i pomogli da uživaju u trenutku koji su dugo čekali.

„Samo zajedno možemo sve. Zahvaljujem se svima koji ste došli. Šteta što vas ranije nije bilo ovoliko. Stadion nikad nije izgledao ljepše, kamo sreće da je i ranije bilo ovako. Ovo je Klub nostalgičara i upravo takvi su ga izgradili. Jedina mi je želja da gledamo dobru utakmicu. Željo će živjeti zauvijek“, rekao je Ivica Osim.

Nakon obraćanja počasnog člana Ivice Osima, među navijačima na istoku, kompozitor himne Željezničara, Grbavica, Mustafa Čizmić je na gitari odsvirao uvodne taktove, a cijeli stadion je zapjevao „Hej Grbavice, rano ljuta…“

Tada prije godinu dana navijači Željezničara su oborili rekord posjećenosti u novijoj historiji stadiona. Naime, kada se saberu prodate pojedinačne i sezonske ulaznice na stadionu je bilo 12.601 gledalac sa plaćenom kartom. Kada se na taj broj dodaju VIP gosti, gratis ulaznice (Zapad i VIP Galerija), djeca, te predstavnici medija, jasno je da je to rekordna posjeta u posljednjih 20 godina.

Evo šta je rekao Bulend Biščević i njegov kratki osvrt nakon godinu dana:

„Ovo je projekat koji se napravio poslije rata i mislim da je sa istočnom tribinom stadion na Grbavici dobio drugačiji nivo jer izgleda puno ljepše, što bi se reklo fudbalski. Ustvari ovo je samo jedan početak izgradnje stadiona onakvog kakvog svi mi želimo, pravog hrama fudbala“, rekao je za Source.ba Biščević.

Evidentno je koliko se ulaže u stadion na Grbavici i koliko se studiozno pristupilo ovom projektu jer su bili svjesni koliko znači i ljudima i navijačima, ali i da je jako bitno da se napravi stadion u glavnom gradu na Evropskom nivou.

„Ljudi iz uprave rade jako puno dobrih stvari i nadam da će oni ovaj veliki projekat kompletan sprovesti i da će stvarno stadion na Grbavici biti pravi evropski stadion koji želimo“, rekao je za Source.ba Bulend Biščević.

(Ajla Hurko)

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.