4.10.2022. 14:15
0
Lavić: Nisam ni sumnjao da će Komšić biti član Predsjedništva BiH. Sva buka iz Zagreba je što žele da oni upravljaju na 51 posto teritorija BiH
Profesor Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Senadin Lavić za portal Source komentirao je rezultate izbora koji su u Bosni i Hercegovini održani 2. oktobra.

"Uopšte nisam sumnjao da će gosp. Komšić ponovo biti član Predsjedništva BiH i ovaj rezultat iz RS-a također sam pretpostavio jer je gospođa Cvijanović imala jaku mašineriju iza sebe. Ali sam na neki način izražavao dvojbu za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda", za portal Source kazao je prof. dr. Senadin Lavić. 

Profesor Lavić osvrnuo se i na samu izjavu Milanovića koji je pobjedu Komšića nazvao "fijaskom i sramotom". 

"U vrhovima savremene hrvatske politike postoji pokušaj da se preko HDZ-a BiH nastavi uređivanje poslova na 51 posto teritorija Bosne i Hercegovine. Znači, sva buka iz Zagreba dolazi zbog toga što nisu uspjeli stvoriti odano političko tijelo koje bi im služilo da oni upravljaju na 51 posto teritorija Bosne i Hercegovine", navodi prof. dr. Lavić. 

Osvrnuo i na izborne rezultate za državni i federalni parlament i da su SNSD, HDZ BiH i SDA ponovo pobjednici kada su ovi nivoi vlasti u pitanju. 


Cijeli komentar poslušajte u fono prilogu. 



Novinarka: Aldina Rovčanin
Montaža: Emir Preljević 

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.