27.1.2023. 13:01
0
Ko će biti novi načelnik općine Vogošća: Adnan Šerak, kandidat "Trojke" ili Migdad Hasanović, kadar SDA i "desna ruka" bivšeg načelnika?
Adnan Šerak ispred "Trojke" (NiP, NS i SDP) i Migdad Hasanović ispred SDA, kandidati su za načelnika općine Vogošća, nakon što je bivši načelnik ove općine, Edin Smajić, preuzeo mandat u federalnom parlamentu.

U toku je predizborna kampanja za prijevremene lokalne izbore u šest općina i gradova širom Bosne i Hercegovine, gdje su aktuelni načelnici i gradonačelnici preuzeli funkcije na višim nivoima vlasti.

Općina Vogošća jedina je općina u Kantonu Sarajevu gdje se bira novi načelnik. 

Kadar SDA, "desna ruka" bivšeg načelnika ove općine (Edina Smajića), Migdad Hasanović, trenutno se nalazi na funkciji v.d. načelnika, ali i dalje je neizvjesno ko će biti novi načelnik ove općine. 
 
U toku je predizborna kampanja, stranke su predstavile svoje kandidate. 


Prijevremeni izbori za načelnika općine Vogošća bit će održani u nedjelju, 05. februara. 


Detaljnije pogledajte u videu koji je u prilogu. 


Pripremila: Aldina Rovčanin 
Snimatelj i montažer: Nein Mustafić 

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.