15.2.2023. 15:10
0
Iako se ministar Šteta oglušio na naše upite: Provjerili smo kako teku radovi na rekonstrukciji drugog dijela tramvajske pruge u Sarajevu
I nakon brojnih poziva, poruka, e-mila, koje je redakcija Source portala uputila Ministarstvu saobraćaja Kantona Sarajevo (KS) na čijem je čelu Adnan Šteta (Socijeldemokratska partija - SDP BiH), nismo dobili odgovor na dva jednostavna pitanja:

Kada možemo očekivati da će rekonstrukcija i drugog dijela tramvajske pruge u Sarajevu biti završena? 

Kako generalno teku radovi, da li sve ide po planu? 


Podsjećamo, trenutno se izvode radovi na rekonstrukciji drugog dijela tramvajske pruge, koji se odnose na dionicu od Čengić Vile do Marijin Dvora. Radovi su počeli u novembru mjesecu prošle godine. 

Ranije je ministar Šteta obišao gradilište i naveo kako je prva dionica od Ilidže do Čengić VIle donijela mnogo iskustva koje će biti od koristi za dalje radove.  

"Vjerujemo da će biti i izazova, ali spremni smo i nastavljamo graditi kako bismo u konačnici imali javni prevoz kakav zaslužujemo, nakon decenija čekanja", izjavio je Šteta ranije. 


Ekipa Source portala obišla je dio gdje se vrši rekonstrukcija pruge i uvjerila se da su radovi u toku. Do sada su na većem dijelu uklonjene šine i ploče. Trenutno se rade iskopi te se izvode radovi na drenažnoj odvodnji. 

Iz Vlade KS su ranije naveli da je ovo jedan od najznačajniji infrastrukturnih projekata u ovom kantonu, koji se realizuje prvi put nakon 60 godina. 




Novinarka: Aldina Rovčanin 
Snimatelj i montažer: Nein Mustafić 

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.