30.3.2023. 12:55
3
Kulenović: "Ako se treba eliminisati SDA, onda treba i HDZ. Mi ne insistiramo da ode OHR, nego..."
U organizacije neformalne grupe "ReSTART BiH" i "Asocijacije nezavisnih intelektualaca Krug 99" u petak u 14 sati održat će se protesti ispred zgrade OHR-a. Tim povodom razgovarali smo sa predsjednikom "Kruga 99", Adilom Kulenovićem.

"Zaustavimo dalju razgradnju države, odnosno cementiranje etno-feudalnog koncepta uređenja bh društva u tri etnička tora. Svojim izlaskom ćete potvrditi da ste za građanski koncept uređenja društva kao osnovu za modernu, demokratsku državu  Bosnu i Hercegovinu u kojoj će se poštovati ljudska i građanska prava svih njenih građana kao što je u svim zemljama EU. Nije više 5 do 12, ovo je sad 12 i 5", navodi u pozivu organizatora protesta. 

Kako je najavljeno na skupu će se obratiti: Azra Zornić, Adil Kulenović, Miro Lazović, Suad Đozić, Mujo Aganović i Bakira Hasečić.


Protesti koji su najavljeni održavaju se zbog neslužbenih informacija da bi visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt, sljedeće sedmice mogao nametnuti izmjene Ustava FBiH, kako bi "deblokirao" proces formiranja nove entitetske vlade. 

Razgovor sa Kulenovićem o ovoj temi pogledajte u videu koji je u prilogu. 


Razgovarala: Aldina Rovčanin 
Snimatelj i montažer: Nein Mustafić 
3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.