30.5.2016. 16:03
0
Milan Đurić za Source: Bili smo tu da smirimo situaciju, treba Spahića pitati zašto je to uradio
U prijateljskoj utakmici odigranoj u St. Gallenu, fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je rezultatom 3:1 od selekcije Španije.

"Loše smo otvorili utakmicu. Dali smo ima prilike da postignu gol. Jesmo pogriješili. Mislim da je i izlazak kapitena Edina stvorio dodatne teškoće. Utakmica se mora analizirati, da bi se znalo što smo ovako izgubili utakmicu. Nismo bili skoncentrisani sto posto i mi smo njima namjestili te golove", kaže za Source.ba reprezentativac Anel Hadžić.

Prvi put mreža se zatresla u 11. minuti, kada je Nolito matirao Begovića. Džeko je, u namjeri da otkloni opasnost, loptu dodao Nolitu koji udarcem pogađa za 1:0.

Na početku meča naša ekipa je bila potpuno zbunjena, što je Nolito ponovo iskoristio u 18. minuti. Bešić je loše reagovao što je ovaj iskoristio i odličnim pogotkom sa 10 metara lobovao Begovića.
Edin Džeko je zatražio izmjenu i napustio teren, a ušao je Milan Đurić na njegovo mjesto. Kapitensku traku od Džeke uzeo je golman Asmir Begović.

U odmaku meča naš tim je igrao malo bolje, izborili smo korner na desnoj strani, gdje je Pjanić centrirao, a Emir Spahić pogodio mrežu Asenja u 29. minuti.

Španija je golom Pedra u posljenjoj minuti postavila konačnih 3:1.

"Španija ima kvalitet i pokazali su kakve oni imaju igrače. U drugom poluvremanu je bilo malo bolje, Spaha je dao gol, ja sam imao šansu ali je nisam iskoristio kako treba. Dali smo sve od sebe i fudbal je takav. Šta se može. Mi moramo gledati naprijed, ide se sada u Japan i moramo se fokusirati na taj meč", navodi reprezentativac Milan Đurić.

Utakmicu je obilježio incident, u kojem su se Vranješ i Silva pokoškali na lijevoj strani terena. Azpilicueta ih je razvadio, a sukobu se pridružio Emir Spahić koji bespotrebno udara Azpilicuetu, a onda i Fabreagasa koji je htio smiriti strasti. Spahić je zbog ove situacije nagrađen crvenim kartonom, te je tako ostavio naš tim sa igračem manje.

Ovaj Spahićev ispad Anel Hadžić nije htio komentarisati, dok Milan Đurić kaže da se stanje već smirilo dok je on došao do tačke gdje je nastao sukob.

"Što se tiče tog Spahinog poteza, zaista nisam dobro vidio tu situaciju. Bio sam daleko, i kada sam došao tu Spaha je već dobio crveni karton. Mi smo bili tu da ga smirimo. To može da se desi na utakmicama. Mislim da jedino on zna zašto je to uradio i šta se desilo. Najbolje je tražiti od njega komentar ", kaže za Source Milan Đurić.

Ovo je bio prvi prijateljski meč ove, od ukupno sedam susreta Bosne i Hercegovine i Španije. Španija ima pet pobjeda, dok su dva meča završena neriješenim ishodom.

Baždarević u ovoj utakmici nije mogao računati na povrijeđene Ermina Bičakčića, Senada Lulića i Vedada Ibiševića, a  od mladih igrača mjesto u prvoj postavi našao je 21-godišnji napadač Dinamo Zagreba Armin Hodžić koji je tako upisao svoj debitatnski nastup u dresu Zmajeva. U 90. minuti Baždarević je na teren poslao i štopera Radnika iz Bijeljine Samira Memiševića koji je također debitovao u ovom meču.

"To je Španija, nije to laka ekipa. Mislim da su momci, mladi koji su ušli, koji će u budućnosti biti nosioci reprezentacije, pokazali jedan kavlitet, da se na njih može računati. Ima dosta dobrih novih momaka, i svi koji su tu mislim da su zaslužili poziv u reprezentaciju"
, kaže Anel Hadžić.

Istog je mišljenja i Milan Đurić, koji navodi da se novi mladi igrači itekako trude opravdati povjerenja selektora. I sam selektor je pohvalio nove nade, a posebno Harisa Duljevića za kojeg kaže da je uradio puno.

"Mislim da su novi mladi igrači dali sve od sebe. I oni su kao i ja dobili priliku i svaki od njih želi da pruži što više i ono najbolje od sebe. Mislim da ima igrača koji igraju u Bosni koji imaju kavaliteta i mogu da igraju za reprezentaciju", navodi Đurić.

BiH će 3. juna u polufinalu Kirin Cupa u Aichiju u Japanu igrati polufinalnu utakmicu protiv Danske, dok drugi polufinalni par čine Japan i Bugarska.

"Što se tiče Japana. Idemo da predstavimo reprezentaciju BiH na najbolji način i da što bolje odigramo, da probamo osvojiti taj kup i pokazati domovinu svoju na najljepši način i to je to. Ne znam šta bih mogao unaprijed kazati"
, kaže Hadžić.

Bosna i Hercegovina je u meču protiv Španije nastupila u sljedećem sastavu: Begović; Vranješ (Memišević 90'), Spahić (crveni karton 45'), Zukanović, Kolašinac; Bešić, Hadžić (Medunjanin 67'), Višća (Hajrović 46'), Pjanić; Hodžić (Duljević 57'), Džeko (Đurić 22', Grahovac 78').

(Alen Avdić)

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.