16.9.2016. 17:43
5
Pjevači na izbornim listama: Pozvale su me kolege iz mahale da popunim listu, falilo vijećnika
Lokalni izbori šansa su za mnoge. Općinska vijeća prilika su i za javne ličnosti. Svoja mjesta tu su pronašli glumci, sportisti, pjevači. Pa pružimo prvo priliku pjevačima, da nam kažu kako bi to oni rješavali probleme koje imamo.

„Fali nam muzičkih sadržaja, tipa ozbiljne muzike, znači svega. Čitav krug kulture, znači ja sam u kulturi. A pored kulture znam i druge oblasti, živim tu. Ja sam davao prijedloge za bezbjednost, to bi riješili sa većim brojem policajaca", kaže pjevač Mirsad Čomaga.

Pomislili smo da se Čomaga, koji se našao na listi SDP-a, samo šali svojom izjavom. Čovjek folker, oni su često poznati po humoru. Da uozbiljimo situaciju, pitali smo mladog Tarika Mulomerovića,  kandidata Demokratske fronte, zašto se on našao na listi.

"Čist razlog je da sam bio na nekim tim sjednicama, otišao sam sam zbog toga što je falilo par vijećnika, htio sam da popunim tu listu, jer su me pozvale kolege iz mahale", navodi mladi Mulaomerović.

Da je vrag odnio šalu, shvatili smo poslije ovog odgovora. Vjerovatno se kao i Tarik, i Gordana Topić ugledala na drugare. Ona se možda po uzoru na kolegicu Anu Babić, koja je već zauzela dobru fotelju, odlučila za politiku i našla mjesto na listi Demokratske fronte. Kako god, Gordana zna šta narodu treba i vrlo jasno to govori.

"Ljudima treba zabave", kaže Topić.

Pa šta nam drugo preostaje, nego da se opustimo. Kažu da veoma dobru atmosferu pravi pjevačica Ifeta Behmen, kandidatkinja SDP-a. Ifeta Behmen ne želi da dozvoli da ljudi u njenom okruženju koji su nesposobni za rad ili imaju mala primanja, zavise od drugih, te ostanu nevidljivi i bez pomoći nadležnih općinskih organa, pa pjeva na sav glas. 

No, nije jedina. I Jala, koji se našao na listi SDA trči na sve strane. I svoje je principe pogazio, kada je u pitanju Hip Hop muzika, snimajući sa folkerima, pokazujući tako da je spreman prilagoditi se i pregovarati. Čak mu nije mrsko ni biti u ulozi manekena. A šta bi tek činio u političkoj fotelji.

Bila je, Boga mi, Gordana u pravu. Nama treba zabave, kako bi lakše podnijeli sve ovo. I to po mogućnosti koji Cecin hit. Đeneta Palavra Đeny, kandidatkinja Stranke za BiH ih najradije pjeva na svojim nastupima.

Novinar: Alen Avdić
Montaža: Ramiz Uzunović
Korišteni snimci: Hayat TV, Youtube, Facebook

5
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.