5.10.2016. 18:02
6
Je li Općina Centar važnija od deset drugih? Ovako se borilo za Živinice
„Općina Centar je važnija od deset drugih“, reče Izetbegović poslije objave rezultata lokalnih izbora. Na ovu rečenicu regovaše mnogi, ali, ljudi, nije on to ozbiljno mislio.

Pa kako će misliti ozbiljno. Pa znate li vi kolika je borba bila za općinu Živinice. 

U Živinicama se pjevalo, vozilo automobilima kroz grad, igralo, jelo, pričalo, obećavalo.

Ipak, na kraju sav trud uzalud. Pobjedi SDP u Živinicama. Odoše Živine drugima u ruke. 

Da se tuđoj nesreci ipak ne treba radovati, pokazuje i sitaucija u Banovićima.

SDP nije ni jaka kiša spriječila da urade sve kako bi otjerali SDA sa ovog područja.

Kritikovali su, obećavali, nudili ideje i rješenja, ali dodje SDA i uze im načelničku pozicuiju. E nećete SDP-ovci rekoše iz SDA.  "Banovići ostaju naši", poručiše.

Dakle, nikad drugome jamu ne kopaj, jer ćes sam u nju upasti. 

Da je tako, potrvđuje i stanje sa Demokratskom frontom. Oni su već pozantom DF patikom pokušali da ljudima poruče šta će biti ako za njih ne glasaju u Zenici.

"Ako smo vas razočarali što nismo htjeli da krademo i sjedimo po kafanama, bićete razočarani cijelog života", poruči Komšić na skupu.

Odluči narod da ostane razočaran, pa izabra nezavisnog kandidata Fuada Kasumovića . No, kako se čini najviše razočarenja ima u poltičkim strankama, jer se ne na kraju ne mogu dogovoriti ko je prvi, ko drugi, a ko treci. 

Novinar: Alen Avdić
Montaža: Emir Preljević
Korišteni snimci: Youtube 

6
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.