17.11.2016. 18:31
3
Djeda i baka MIlana Đurića: Svadba je koštala 50 hiljada eura, kupio nam je automobil i šalje nam novac
Put nas je vodio prema Istočnoj Bosni. Nedaleko od Vlasenice, u mjestu Tišča, napravili smo pauzu i uz kafu popričali sa Ružicom i Petrom.

Ovo dvoje prijatnih ljudi, su djed i baka našeg nogometnog reprezentativca Milana Đurića. 

S obzirom da nam je kafa kod Đurića, kao što smo već naveli, bila usputna i nismo imali odgovarajuću tehničku opremu, iskoristili smo ono što je bilo na raspolaganju, kako bismo vam prenijeli barem mali dio atmosfere iz doma Milanovih bake i dede.  

Odmah, nakon što su nas smjestili za stol, i baka Ružica stavila pitu u rernu, počeli si priču o unuku na kojeg su izuzetno ponosni. 

"Milan nas posjećuje, mada ne često. Razumijemo ga, živi daleko, naporno trenira, pa utakmice. Nije jednostavno na sve strane. Ali, ako ne može da dođe, on nas pozove. Upravo poslije ove utakmice zadnje, zvao je i kaže da će na ljeto doći kod nas. Evo sad sam pitu napravila i ona voli pite mnogo, čim dođe traži da mu napravim pitu. Ma sretni smo što ga imamo, i brat mu je dobar. Imamo unuke kakvi se samo mogu poželjeti", priča Ružica.

Nakon što nam je kafu i baklavu postavila na stol, vadi fotografije i priča nam o vjenčanju, koje je kažu bilo glamurozno i veliko. 

"Bilo je preko 500 gostiju, ovdje je platio autobus da nas dvadeset može doći na svadbu. Svi smo išli. Bilo je zaista lijepo, tu su bili fini, uglađeni ljudi, baš prijatni. Čak smo i kolo naše zaigrali. Njegovim kolegema i prijateljima se  svidjela naša domaća rakija, pa je MIlan čak tražio i dodatno da im pošaljemo. Mlada je lijepa, oboje su bili sretni i veoma lijepi. Dugo se on zabavljaju, imaju i dijete, ali eto konačno su se opredijelili za brak. Uskoro mu se i brat ženi, koji je također nogometaš, samo ima problema sa povredema", priča ju nam Đurići.