19.12.2016. 11:21
2
Direktorica NPS o zapošljavanju sina Ane Babić i optužbama prof. Nuhanovića: Vedran je zaposlen po zakonu
Marijela Hašimbegović odlukom Vlade KS imenovana je za direktoricu Narodnog pozorišta Sarajevo u julu mjesecu ove godine.

Osim Marijele Hašimbegović na konkurs za izbor direktora prijavili su se i Šerif Aljić, te Emir Nuhanović. 

Profesor Nuhanović je za naš portal prije nekoliko dana govorio upravo o izboru direktora NPS, te nepotizmu koji se dešava u ovoj instituciji. Direktoricu Hašimbegović je optužio da je u saradnji sa predsjedavajućom Skupštine KS Anom Babić, došla do pozicije direktora, a zauzvrat je u NPS zaposlila sina predsjedavajuće.

PRILOG SA EMIROM NUHANOVIĆEM MOŽETE POGLEDATI OVDJE: 

Direktorica NPS Marijela Hašimbegović kazala je da Nuhanoviću ne želi dopustiti da ovakvim stvarima prikazaju Pozorište u negativnom kontekstu, pa je odlučila za Source odgovoriti na sve iznesene optužbe. Prvo nam je pojasnila da sin Ane Babić nije zaposlen mimo zakona i da nije njen asistent. 

"Vedran Babić jeste bio moj asistent samo na jednoj predstavi, ali postoji razlog i objašnjenje te situacije. Što se tiče te premijere, nama je autorski tim otkazao saradnju iz njihovih razloga, malo manje od dva mjeseca pred premijeru. To je bio veliki stres za nas, jer smo u tom momentu morali naći novog reditelja, novog kostimografa, novog scenografa. Na našu sreću dobili smo mogućnost da sarađujemo sa Aleksandrom Nikolićem, rediteljem iz Beograda, kostimograf je bila Ata Omerbašić, a ja sam, zbog skromnog budžeta, uzela da radim scenografiju bez ikakve nadoknade. Vedrana Babića sam zamolila da mi pomogne zbog složenosti posla. Onda je bilo lijepo spomenuti ga na jednoj stranici, odnosno njegovo ime. To je sva saradnja", kaže Hašimbegović.

Hašimbegović ističe kako nema potrebe iskrivljivati sliku kuće umjetnosti i vjerovati navodima profesora Nuhanovića. 

Cijeli razgovor sa direktoricom Narodnog pozorišta Sarajevo možete pogledati u videu iznad.

Novinar: Alen Avdić
Kamera i montaža: Ramiz Uzunović

2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.