27.6.2017. 12:36
0
Kada Hotić iz Holandije za Source: Ovo je glupost. Ne može se jedno dijete odvojiti kao žrtva, a ostali pustiti niz Drinu
Holandski žalbeni sud potvrdio da je Holandija djelimično odgovorna za ubistvo 300 Bošnjaka koji su potjerani iz holandske baze UN-a, nakon što su vojnici bosanskih Srba zauzeli okolnu regiju.

Odluka Haškog žalbenog suda podupire odluku iz 2014. godine da su holandski mirovnjaci trebali znati da će muškarci koji su tražili utočište u njihovoj bazi u Potočarima biti ubijeni od strane vojske bosanskih Srba ukoliko ih se natjera da napuste bazu-kao što i jesu. 

Ujedinjene nacije (UN) uživaju imunitet od krivičnog progona, pa se presuda se smatra izuzetkom.

Presuda je sramna, poručuju žene iz Srebrenice. Za Source.ba iz Holandije se javila Kada Hotić, iz Udruženja majki enklava Srebrenice i Žepe.

(Alen Avdić)

 
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.