7.11.2017. 11:36
0
Majka je iz Dalmacije, otac Srbin bio pripadnik Armije BiH, a on se kao Italijan odlučio za BiH: Neshvatljivo je da grad nije u stanju dati građanima vodu
Majka mu je iz Dalmacije, otac Srbin, a on je Italijan koji se sa svojih 18 odlučio za život u BiH.

Roditelji Darija Lončarevića su se vjenčali u Sarajevu. Otac Mišo je bio pripadnik Armije BiH. No, kako bi djeci pruštili bolje uvjete života, odlučili su se za Italiju.

Dario je, kako kaže, tvrdoglavo zaključio da je BiH njegova zemlja i da će bez obzira na sve tu doći i započeti neku novu stranicu. Iako mladi iz naše zemlje odlaze iz zemlje svakog dana. 

Trenutno je učenik Druge gimnazije u Sarajevu i projektom 'Fabrika promjena' želi svojim vršnjacima u BiH pomoći da naprave iskorak. 

Uz svu volju koju ima, kaže da nije jednostavno mlade u ovoj zemlji pridobiti. Već je naišao na osporavanja.

Nije mu ni jasno razmišljanje mladih, da je vani sve sjajno i da nas čeka med i mlijeko, jer nije tako kaže.

Mnogo je stvari koje ovdje ne funkcionišu i jasno mu je da je politika sve unazadila, ali nikada kaže nije vidio da u ovom vremenu jedan grad nema ni najosnovnnije uvjete za život ljudi.

Bez obzira na sve poteškoće i osporavanja, on ne namjerava odustati od svog cilja. Borit će se na sve način da mladima pomogne, pa makar to promijenilo svijet samo jednoj osobi. 

Novinar: Alen Avdić
Kamera i montaža: Almir Biber










0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.