22.11.2017. 15:14
2
"Dajte ga meni, da ga siječem dio po dio. Djevojka mog sina je došla da vrati prsten, a ja sam joj tražila njegovu sliku"
Sudsko vijeće Haškog tribunala danas je osudilo ratnog komandanta Vojske Republike Srpske, generala Ratka Mladića na kaznu doživotnog zatvora.

Ekipa Source.ba portala je pratila izricanje presude iz doma Srebreničanke Ajkune Mujić, koja je tokom rata u ovom gradu izgubila nekoliko članova svoje porodice.

Riječ je o prvostepenoj presudi, na koju će se moći žaliti i haško tužilaštvo i Mladićeva odbrana.

Suđenje Mladiću je počelo u maju 2012. godine i trajalo je nešto više od četiri godine.

Sudilo mu se po jedanaest tačaka optužnice, a između ostalog i za genocid a zatim i za zločine protiv čovječnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja, na teritoriji Bosne i Hercegovine tokom 1992. do 1995. godine.

Pogledajte kako je reagovala Ajkuna MUjić na izrečenu presudu i šta nam je ispričala o svom životu.

Novinar: Alen Avdić
Kamera: Almir Biber
Montaža: Emir Preljević 

 
2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.