19.2.2018. 16:22
7
"On ima privatne zastupnike, a bio je i na sastanku s Radončićem, gdje je dogovorena moja smjena. Da li je bacanje bombe iscenirano MUP treba dati odgovor"
Na hitno održanoj sjednici Skupštine TK, u subotu je Bego Gutić smijenjen je sa pozicije premijera Tuzlanskog kantona.

Razlog za hitnu sjednicu i smjenu Vlade TK je kako se navodi sukob dvije struje unutar Stranke demokratske akcije.

Sada već bivši premijer, Gutić je rekao da je to jedna vrsta osvete Mirsada Kukića nakon što je razriješen dužnosti predsjednika Kantonalnog odbora u TK.

Istoga dana kada je smijenjen Gutić sa pozicije premijera, u Banovićima je bačena bomba na diskoteku u vlasništvu Mirsada Kukića. No, navodi se kako je sve to iscenirano. 

Gutić navodi kako Kukić u Banovićima drži sve pod svojom kontrolom, pa čak ima i privatne zastupnike koji su izglasali Gutićevu smjenu. A sada kako sarađuje sa Radončićem, gdje se spominje i podrška lideru SBB-a na predstojećim izborima, nije mu bilo teško dobiti i pet glasove iz SBB-a protiv Gutića. 

S druge strane, Begi Gutiću se kao teret stavljaju nekretnine, zapošljavanje i nepotizam. Navodi se kako je  zaposlio suprugu u BH Telecom za vrijeme mandata i da je zaposlio oko 200 osoba u Klinički centar.

Cijeli razgovor sa Gutićem možete poslušati u priloženom videu.

(Alen Avdić)

 
7
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.