20.3.2018. 17:52
4
Hafiz Čajlaković daje novac djeci koja dolaze u džamiju: Evo šta kaže onima koji osuđuju njegov postupak
Hafiz Husejn Čajlaković iz Zenice svojim video zapisima pridobio je mnoge stanovnike zemlje, sve zahvaljujući uvijek zanimljivim osvrtima ne određene životne teme.

No, nisu njegovi govori jedino što privlači pažnju vjernika i svih drugih. Často hafiz Čajlaković ima inovativne ideje kojima mlade naraštaje dovodi u džamije i maktebe.

Upravo ovih dana se mnogo govori o njegovom postupku motivacije djece novcem. Djecu koja dolaze u mekteb Poljice u Zenici i praktikuju vjeru,  nagradio je parama.

Na svom kanalu je objavio VIDEO u kojem se vidi isplata onima koji su bili uporni u dolasku u mekteb. 

Druga će biti kaže pred ramazan, a treća poslije Bajrama. 

 Jedan namaz se nagrađuje sa 25 feninga, sabah 0,50 KM, džuma 1 KM, teravija 20 feninga, a ko dolazi na mukabelu biće dodatno nagrađen.


S obzirom da mnogi negoduju ovakvo ponašanje hafiza i ne podržavaju davanje novca djeci kako bi išla u mekteb, pozvali smo Čajlakovića i porazgovarali s njim.

Cijeli razgovor možete poslušati u priloženom videu.

(Alen Avdić)

 
4
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.