27.4.2018. 17:55
0
Konaković o hapšenju Dudakovića: Ovo su dirigovani procesi. Zbog toga sam i odlučio da se izdvoji 300.000 KM za odbranu generala
Jutros rano u Bihaću je uhapšen bivši komandant 5. korpusa Armije RBiH general Atif Dudaković, zbog optužbe za ratne zločine tokom rata u BiH.

Podsjetimo, Državna agencija za istrage i zaštitu BiH jutros je u šest gradova pretresla 16 lokacija u uhapsila 13 osoba, među kojima je i bivši komandant 5. korpusa Armije RBiH general Atif Dudaković.

Uhapšeni se terete da su počinili ratne zločine na području Bosanske Krajine 1995. godine.

Nakon hapšenja generala Atifa Dudakovića, mnogi njegovi prijatelji i poznanici smatraju da je  ovo politički motivisano i da se dešava u vrijeme kada BiH ide naprijed putem razvoja.

Poručuju da svi građani BiH u ovim momentima trebaju biti uz Dudakovića i ostale uhapšene, jer ovakvo nešto nisu zaslužili.

Poslušajte šta je za Source o hapšenju rekao Elmedin Konaković, bivši premijer KS  i predsjednik političkog pokreta "Narod i pravda".

(Alen Avdić)

 
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.