6.5.2018. 13:57
1
"Erdoganov skup u Sarajevu će iskoristiti SDA. Oni se nalaze u lošem stanju i pokušat će da taj skup okrenu u svoju korist"
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan održat će 20. maja u sarajevskoj Olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samarach" predizborni skup povodom turskih predsjedničkih i parlamentarnih izbora.

Ova najava izazvala je oštre rekacije, jer su Njemačke, austrijske i holandske vlasti ranije  zabranile turskim političarima da ne teritoriji njihovih zemalja održavaju predizborne skupove. 

Navodi se kako ovaj skup može imati snažne posljedice po BiH, te se poziva narod da ne nasjeda na još jednu manipulaciju od strane političkih struktura.

Ljevica poručuje da SDA nije preostalo ništa drugo nego da po zna koji put zaigra na nacionalne i vjerske osjećaje ljudi, da lažnim patriotizmom pokuša spasiti sebe od sigurnog izbornog debakla. 

Kažu da Turska jeste prijatelj i saveznik BiH, ali jasno je da vlasti Turske prije svega brane i gledaju svoje interese, dok trenutna vlast u BiH ne zna ni odrediti, a kamoli braniti interese BiH.

O najavi održavanja ovog skupa govorili smo sa Mirom Lazovićem iz SDP-a, pa poslušajte šta je kazao u priloženom videu.

(Alen Avdić)

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.