9.5.2018. 13:30
6
"SDA je počistila sve moguće protukandidate kako bi se pripremila kandidatura Sebije Izetbegović. Oni su posesivni i ne žele lidersku poziciju u stranci prepustiti drugom"
Pedijatar i političar Dragan Đokanović, najavio je svoju kandidaturu za predsjednika entiteta Republika Srpska.

Podsjećamo, Đokanović je 2017. godine dao otkaz na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), zbog nezadovoljstva rukovođenjem od strane Sebije Izetbegović.

Dr. Dragan Đokanović se do sada dva puta kandidovao za predsjednika Republike Srpske – 1996. i 2007. godine. Međutim, nikada nije uspio ostvariti značajnije političke rezultate.

Đokanović je za Source govorio o svojoj kandidaturi, planovima, ali i teretu koji nosi zbog nezadovoljstva građana jer je 90-tih bio u vezi sa ratnim zločincima, Radovanom Karadžićem i Ratkom Mladićem.

U periodu od juna 1992. do januara 1993. godine obavljao je funkciju povjerenika Predsjedništva RS-a i savjetnika u Predsjedništvu Republike Srpske. 

Đokanović  je komentarisao i navode o mogućoj kandidaturi Sebije Izetbegović za Predsjedništvo BiH, ali i trenutno stanje u bh. zdravstu.

Novinar: Alen Avdić
Kamera i montaža: Almir Biber

6
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.