20.9.2018. 14:43
0
"Zašto je ozbiljna situacija ako je migrant izboden?"
Sedamnaestogodišnji migrant iz Pakistana zadobio je teške tjelesne povrede nakon što je izboden nožem u neposrednoj blizini Đačkog doma u Bihaću.

Incident se desio na parkingu u blizini Đačkog doma u naselju Borići.

Policijski službenici zatekli su osobu koja je imala vidnu povredu u predjelu abdomena, zadobijenu upotrebom hladnog oružja.

Povrijeđeni je prevezen u Kantonalnu bolnicu, gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede i zadržan je na liječenju. Kako saznajemo, migrant iz Pakistana je van životne opasnosti.

Zbog sumnje da je počinio navedeno krivično djelo, istražitelji su lišili slobode L. A. K. (1987.) iz Pakistana, a kod njega je pronađeno i sredstvo izvršenja krivičnog djela, potvrdili su iz MUP-a. 

Nad njim je zavedena kriminalistička obrada i pripadnici Sektora kriminalističke policije nastavljaju rad na dokumentovanju krivičnog djela pokušaja ubistva.

O ovom incidentu, ali i cjelokupnoj situaciji sa migrantima u našoj zemlji razgovarali smo sa ministrom sigurnosti Draganom Mektićem.

Poslušajte razgovor u priloženom videu.

(Alen Avdić)

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.