16.11.2018. 14:20
8
Je li bolje 'skinuo' Amara Osima ili Bakira Izetbegovića? Evo ko je imitator: Amaru se sviđa moja imitacija, a slijede Lukas, Dodik, Čedo Jovanović...
Imitacijom trenera Amara Osima stekao je popularnost na društvenim mrežema, ali mnogi koji su vidjeli njegov talenat pitaju se ko je on zapravo.

"Ja sam Ajdin Šabanović , 23-godišnji momak iz Mostara. Studiram Mašinski fakultet, trenutno sam apsolvent. Ostalo je još nekoliko ispita, pa se nadam da ću ako Bog da i to uskoro privesti kraju. Imitiranje mi dođe kao hobi, koji je jednostavno dio mene i koji ide uporedo sa fakultetom. Volim humor i zezanciju, jednostavno sam takav", kaže za Source mladi Šabanović.

Od malih nogu imitira ljude. Krenulo je s prijateljima, komšijama, a kasnije je počeo imitirati svoje nastavnike i profesore.

"Nakon toga sam počeo imitirati i javne osobe, najviše sportske komentatore, jer sam veliki zaljubljenik u fudbal. Kao mali sam znao  komentarisati fudbalske mečeve.  Nikada ranije nisam snimao imitacije, sve dok me prijatelji nisu nagovorili da otvorim Youtube kanal ( „szabalala_„) i počnem postavljati ono što imitiram u društvu", priča nam Ajdin.

Prvo je objavio video u kojem imitira Amara Osima, koji je prihvaćen odlično,  a u nastavku nam objašnjava zašto je baš on prva ličnost koju je ponudio javnosti.



"Inače u društvu imitiram razne osobe i one javne a i ljude u okruženju. Ideju da baš Amara Osima imitiram sam dobio tokom SP u Rusiji i njegove analize utakmica. Jednostavno ima specifičan način izražavanja, mnogo specifičnih pokreta, pa sam se zbog toga odlučio da snimim i objavim imitaciju. Rekli su mi da su njemu mnogi slali moju imitaciju i da je oduševljen, što mi je drago i ovim putem ga pozdravljam",
kaže Šabanović.

Imitirao je i Bakira Izetbegovića, što je također vrlo dobro prošlo na Youtubeu, zatim Radončića, Sašu Matića. 



"Njih sam  imitirati tek u predizbornoj kampanji, jer su mi komični i jedan i drugi. Ne znam tačno ko je idući, jer ima još zanimljivih osoba za „skinuti“ (pjevači, političari ,sportski komentatori, nogometni treneri i ostale javne ličnosti). Neki od mogućih imitacija su Aca Lukas, Zoran Šuko, Drago Ćosić, Milorad Dodik, Čedo Jovanović itd.", priča Ajdin.

Kaže da žali što nije upisao fakultet za dramske umjetnosti, da iskoristi potencijal i dar od Boga.

"Za  sada mi je ovo sve samo hobi. Imam kanal, planiram i dalje sa postavljanjem imitacije, naravno koliko mi obaveze dozvole. Volio bih kad bih od Youtubea pomalo i zarađivao, čisto da svoj talenat pomalo i naplaćujem, pa vidjet ćemo šta i kako dalje", kaže Ajdin.



Očekivao je pozitivine reakcije publike, jer je već znao preko svojih prijatelja da bi se ljudima moglo dopasti kako imitira,  ali tolike poziv od medijskih kuća nije očekivao.

"I dalje mi je sve pomalo čudno . Ljudi reaguju sa osmijehom i mnogo sam dobio poruka podrške, što mi naravno godi i hvala im na tome. Teško mi je izabrati najbolju imitaciju, to varira od lika kojeg imitiram, jer se maksimalno uživim u osobu koju „skidam“ ali one koje mi također „leže“ tek slijede", kaže nam na kraju Šabanović. 

(Alen Avdić)

8
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.