11.12.2018. 17:24
5
Čovjek ne odustaje! Može li iko kazniti Dodikov bezobrazluk? Institucije su zarobljene u rukama moćnika
Danas je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik ponovo napustio sastanak članova Predsjedništva.

Ona je zapravo otkazao sastanak u zgradi Predsjedništva BiH gdje su trebale biti održane konsultacije, za koje je poziv političkim strankama zastupljenim u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH uputio predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Konsultacije su trebale biti o imenovanju predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, ali su otkazane zbog toga što nije bilo zastave RS-a.

Dodik je insistirao da se pored zastave BiH nađe i zastava RS, što nije prihvaćeno od druge dvojice članova Predsjedništva. 

Dodik je nakon toga kazao da će se nalaziti u Administrativnom centru RS.

Na press konferenciji u Istočnom Sarajevu kazao je da je osnovni razlog što Predsjedništvo BiH ne može da funkcioniše - dekoracija. Kazao je da ne želi loše Federaciji BiH, ali u pogledu predstavljanja želi da iza njega stoji simbol njegovog pripadništva.

Rekao je da očekuje da do četvrtka pismeno stranke dostave svoje prijedloge, a da je SNSD-ov prijedlog Zoran Tegeltija, te da je DNS kazao da nemaju svog mandatara, ali da će potvrditi SNSD-ov prijedlog.

O Miloradu Dodiku i njegovom ponašanju razgovarali smo sa političkim analitičarom Vehidom Šehićem, a u priloženom snimku iznad poslušajte razgovor.

(Alen Avdić)

5
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.