26.12.2018. 19:51
0
"Mučno je gledati oca koji leži na mjestu tragedije. Strašno. Slušao sam policajce kako se smiju i prepričavaju kako su tukli građane"
Završeni su protesti u Banjoj Luci. Na glavnom gradskom trgu u Banjoj Luci održani su ponovo protesti članova 'Pravde za Davida'.

Davor Dragičević se zahvalio svima koji su prisustvovali, kazavši da bi volio da je ovo njegov sin mogao da vidi.

Davor Dragičević, otac stradalog mladića Davida, rekao je nakon što je danas pušten da se brani sa slobode, da će, kao i proteklih 276 dana, nastaviti mirna okupljanja na Trgu Krajine, s kojeg su jučer uklonjeni simboli, fotografije i cvijeće i sve drugo što podsjeća na njegovog sina Davida, za čiju smrt krivi policiju RS-a.

Suzana Radanović, majka stradalog Davida, poručila je predstavnicima vlasti u RS-u da aktivistima grupe ništa ne mogu. 

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač ponovio je danas da nikom neće biti zabranjeno da izražava mišljenje i protestvuje u skladu s zakonom, ali bez prijetnji i ne ugrožavajući bilo čiji život.

Pozvao je članove grupe „Pravda za Davida“ da zvanično zatraže odobrenje za skup i da ne dozvole da ih neko zloupotrebljava.

O svemu što se dešavalo danas i jučer u Banjoj Luci govorili smo sa Adamom Šukalom, političarem koji je jučer uhapšen u ovom gradu na protestima.

(Alen Avdić)

 
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.