12.2.2019. 14:09
3
Edin Gačić opisuje ubistvo: Pucnje nisu mogli čuti zbog kafića, štrikom sam stezao dok nije izdahnula
Source portal je došao do jednog dijela sudskog zapisa u kojem Edin Gačić detaljno opisuje kako je ubio svoju majku, nakon dopusta koji je dobio u zatvora, gdje je bio na izdržavanju kazne za ubistvo Ismeta Gunića.

Dio zapisa prenosimo u cjelosti:

"Boraveći posljednji put u stanu kod majke, ja sam ipak odlučio da se ne vraćam u KPZ Zenica, već da pokušam napustiti ovu državu i otići što dalje u inostranstvo. Međutim, prije toga sam dolučio da ubijem majku. To sam odlučio iz razloga što sam svaki put kad bi odlazio od kuće nailazio na patnje. Rekao sam sebi 'Edine, koliko si se puta napatio zbog nje. Koliko si puta bio gladan. Koliko si se puta razbolio. Pokisao zbog nje. Ko zna kuda ćeš ti otići. Hoćeš li ostati živ. Kada se ja patim, neka nema ni tebe'.

To je bilo u nedjelju, 25.08.2012. godine, negdje oko 13 sati. Ranije sam nabavio pištolj marke CZ cal 7,62 mm, novcem koji sam uštedio. Moja majka je sjedila u kuhinji na kauču. Ja sam iz sobe, u kojoj sam inače boravio, izašao s pištoljem u desnoj ruci. Ušavši u kuhinju s vrata sam uperio pištolj u prvacu njenih grudi i ispalio dva metka. Ne sjećam se u kakvoj se odjeći nalazila, jer ja to slabo zapažam. Nakon što sam ispalio dva metka, još uvijek je bila živa. Malo se skrenula na stranu i počela da pomaže i vrišti. Da bih je u tome spriječio, ja sam plastičnim štirkom, koji sam ranije pripremio, obmotao joj nekoliko puta vrat i pritegao dok nije konačno izdahnula. Štrik sam inače uzeo s jednog paketa koji je neko ranije poslao. Ne znam kolika je tačno udaljenost bila kada sam pucao u nju s vrata, ali pretpostavljam negdje oko dva metra. 

Tom prilikom smo bili jedno prema drugom okrenuti licem u lice. Mislim da ove pucnje iz pištolja nije niko mogao čuti, jer u prizemlju ove zgrade ima nekoliko kafića i u njima je stalno bučna muzika. Treći metak nisam htio da ispalim, jer sam mislio da bi to bilo previše, da bi me neko mogao čuti. Nakon toga majku nisam pomjerao sa mjesta gdje je ona ostala nakon što sam je ubio, a poslije toga sam još oko dva sata proveo u stanu. Pošto nisam bio doručkovao, jeo sam i odlučio nakon otprilike dva sata da napustim stan. Možda bih i ranije napustio stan da u haustoru nisam čuo neke komšije, tako da sam čekao da se oni raziđu, jer bi me mogli vidjeti sa torbom kako sam izazim iz stana. Kada su se komšije razišle, ja sam sa jednom putnom torbom u kojoj su bile moje stvari fino izašao iz stana, zaključao ulazna vrata i odlučio da probam preći granicu naše države prema Crnoj Gori, a odatle što dalje u inostranstvo. Prvo sam se taksijem odvezao u Hadžiće, a odatle autobusom do Bileće",
stoji u opisu. 

(Alen Avdić)

 

3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.