6.3.2019. 16:48
4
Radnice na posao, neradnicama slobodan dan; Ćuprija o Fortinoj odluci: Gdje će djeca? Nek' se izvini, povuče odluku i čestita ženama
Premijer KS Edin Forto je imao namjeru svim uposlenicama u državnim firmama dati slobodan dan za 8. mart. Međutim, nije dobro razmislio o posljedicama ove odluke.

Prvi su se pobunili prosvjetari.  Iz Sindikata obrazovanja upozorili su da je prvobitna odluka nepromišljena te da je ugrožen cijeli nastavni dan u svim školama, ali i vrtićima.

Nakon ovog, iz ureda premijera je stigla dopuna informacije, a ona glasi da će slobodan dan moći dobiti dame samo u određenim ustanovama, gdje je to moguće sprovesti.

Dakle, naglašava da se u svim institucijama mora obezbijediti nesmetan rad gdje to zahtjeva, a ove koje ni do sada nisu imale mnogo posla i obaveza, čiji posao nije bitan, mogu ići kući. 

Na ovu temu za Source je govorio Hajrudin Ćuprija, predsjednik Udruženja direktora/ravnatelja osnovnih škola u KS. 

U priloženom snimku poslušajte šta kaže na odluke premijera Forte.

(Alen Avdić)

 
4
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.