18.3.2019. 19:43
0
"Svi ljudi iz Srbije s kojima sam u kontaktu su od jutros ispitivani i lokacije pretresane"
Naser Orić, tatni komandant Armije RBiH u Srebrenici, postavio je na svoju Facebook stranicu fotografije da je boravio u Srbiji.

Podsjećamo, Orić je u novembru 2018. godine oslobođen u Sarajevu, u ponovljenom postupku, za zločine nad ratnim zarobljenicima na području Srebrenice i Bratunca.

Naser je postavio dvije fotografije, jednu kako planinari na vrhu Pašine ravni, iznad Valjeva, a drugu iz kafane u Užicu, gdje uživa sa pjevačem Avdom Huseinovićem.

Iz MUP-a Srbije su kazali da informacije nisu tačne, jer da je tako odmah bi ga uhapsili. Poručili su da Orić ne smije prijeći granicu. 

S druge strane, Orić je kazao da kao slobodan može da hoda gdje god želi, ne odgovorivši da li je bio u Srbiji ili ne.

Nakon oslobađajuće presude u Sarajevu 2018. godine, zvaničnici u Beogradu izjavili su da potjernica za Orićem ostaje na snazi.

Huseinović, kojeg mediji iz Srbije nazivaju branjenikom krvnika Orića, je govorio o ovom za naš portal.

(Alen Avdić)

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.