13.5.2019. 14:04
3
"Treba reagovati prije nego dođe do eskalacije. BiH se mora spremati za mogućnost oružanih sukoba i uvesti vojni rok"
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik kazao je da je bila greška odluka o ukidanju Vojske Republike Srpske (VRS), a pod pritiskom međunarodnog faktora formiranje Oružanih snaga BiH.

„Nećemo dozvoliti da se bilo ko igra tim odlukama Narodne skupštine RS-a“, kazao je Dodik govoreći u banjalučkoj Kasarni "Kozara“, na obilježavanju Dana trećeg pješadijskog (RS) puka Oružanih snaga BiH i Dana VRS-a.

Za njega je kaže „vrhovna komanda u Banjoj Luci“.

Zatražio je od komande trećeg pješadijskog (RS) puka da na sljedećem obilježavanju više od polovine bude obučeno u uniforme bivše Vojske RS-a, jer je to njihov dan.

Kazao je da, ukoliko Srbi nemaju RS, nemaju slobode.

O ovakim istupima Milorada Dodika oglasili su se mnogi bh. političari, a mi smo pitali Sejfudina Tokića, ispred Bošnjačkog pokreta, kako treba odgovoriti Dodiku.

(Alen Avdić)

 
3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.