19.6.2019. 16:05
2
"Sigurno je Tegeltija valjao Dalidi. Ja te imenujem i radićeš kako ti kažem"
Sarajevski kantonalni tužioci obratili su se u martu Visokom sudskom i tužilačkom vijeću (VSTV) BiH sa optužbama na rad tadašnje glavne kantonalne tužiteljice Dalide Burzić.

Navodi se kako su tužioci kazali da je Burzić od njih tražila da mijenjaju pravne kvalifikacije određenih krivičnih djela, da se određene osobe ne hapse i slično. 

Burzić je VSTV sredinom februara imenovao za sutkinju Suda Bosne i Hercegovine.

Protiv Burzić je pokrenuta i krivična prijava od strane porodice Memić, čije je dijete ubijeno na Ilidži.
Oni tvrde da je Burzić opstruirala cijeli slučaj, pomažući time, kako oni kažu, ubicama mladića Dženana Memića.

O ovom slučaju, kao i o sutkinji Burzić razgovarali smo sa bivšom političarkom Majom Gasal, a u videu iznad poslušajte šta je kazala.

Cijeli intervju s Majom možete gledati sutra na našem portalu.

Novinar: Alen Avdić
Kamera: Almir Biber

 
2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.