2.7.2021. 18:24
0
Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika BiH od Općine Stari Grad hitno zaustavljanje postupka u ulici Maguda
Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine uputila je danas zvanični akt Općini Stari Grad u kojem se ističe da Komisija traži hitno zaustavljanje postupka i zamrzavanje svih aktivnosti prodaje parcele, za koju je Općina Stari Grad 14.06.2021. raspisala javni konkurs za prodaju, oglašavajući je kao građevinsko zemljište, po kulturi gradilište.

Te da onda Općina Stari Grad treba što prije dostaviti relevantnu dokumentaciju, kako bi Komisija dala mišljenje o usklađenosti predložene intervencije u prostoru sa odrerdbama odluke Komisije o proglašenju Historijskog urbanog krajolika Sarajeva nacionalnim spomenikom.

 

Shodno tome, potrebno je da do donošenja konačnog mišljenja komisije Općina Stari Grad odmah zaustavi sve planirane aktivnosti na parcelama 373/5 i 373/2, kako se odlukom Komisije ne bi prouzrokovala šteta potencijalnim investitorima.

Prvi tekst o ovoj temi objavljen je prije nekoliko dana, pročitajte ga klikom ovdje. Nakon tog teksta došao je i demantij Općine Centar. Slučaj se i dalje nastavlja.

Redakcija portala Source.ba ograđuje se od bilo kakvih vidova uključenosti u slučaj, ovu vijest prenosimo isključivo kao nastavak priče započete prije nekoliko dana.



(Amer Mujezinović)



0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.