27.7.2021. 13:39
0
Srbijanski političar Balša Božović o Dodiku - On je poput Radovana Karadžića, vrše promociju sličnih 'vrijednosti'!
Srbijanski politički aktivist i član Demokratske stranke Balša Božović prije nekoliko dana prokomentarisao je na društvenim mrežama posljednje izjave Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH. Sve je uslijedilo nakon odluke visokog prdstavnika da zabrani negiranje genocida i drugih ratnih zločina na prostoru Bosne i Hercegovine.

Objavom Inzkove odluke o zabrani negiranja geniocida, može se reći da je krenula kampanja protiv Dodika. Potsjetimo, on je čovjek koji je u više navrata ponovio temu negiranja genocida u BiH. Dodik je također najavio aktivnosti kao što su disolucija države, te osamostaljenje entiteta RS. Balša nam je dao komentar i na ove Dodikove postupke.


Božović je za Source.ba portal rekao kako je Milorad svojom izjavom u koj je pomenuo ‘zakucavanje poslednjeg eksera u mrtvački kovčeg zvani BiH’ pokazao upravo to koliko je sam po sebi očajan i nesretan zbog onoga što mu slijedi, a to je vjerovatno gubtiak vlasti, kako u manjem bh. entitetu,  tako i u BiH.


- Sve ove godine je lagao i krao, a sada bi još i da ratuje samo da bi ostao na vlasti. Dosta je bilo, Mile – napisao je Božović na svom Twitter nalogu.




U razgovoru za Source.ba portal, Božović je također istakao kako su političari u regionu veoma podložni promjenama, ali da se narodi međusobno ne smiju dirati i dovoditi opstanak u pitanje.

"Ja sam veliki protivnik politike koju u BiH zastupa Milorad Dodik, ta politika je veoma ksenofobična. Politika koja dijeli ljude po vjeri i naciji i koja ništa dobro ne može donijeti nijednom narodu u Bosni i Hercegovini, pogotovo srpskom narodu", kazao je Božović za Source.ba portal.


Za Dodika je još u toku razgovora dodao "On je poput Radovana Karadžića, vrše promociju sličnih 'vrijednosti' !" Dodao je i kako "treba kazniti svakoga ko izaziva međunacionalnu netrpeljivost samo da bi ostao na vlasti". Poslušajte šta je još za naš portal u razgovoru rekao Balša Božović, koji nam se javio iz Beograda.



(Amer Mujezinović)

 

 
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.