1.8.2021. 21:44
0
U selu Hrušta u RS-u osvanula poruka "Nož, žica, Srebrenica" - Među mještanima zavladao strah
Selo Hrušta u opštini Nevesinje meta je vandala koji su jutros počinili nevjerovatan čin. Na naslikanoj zastavi BiH, neka od za sada nepoznatih osoba ili više njih, napisali su uvredljivu poruku "Nož, žica, Srebrenica", te preko zastave BiH napisali i 4S.

Preko dvije decenije prošlo je od rata u Bosni i Hercegovini, a i dan danas dešavaju se vandalski činovi širom BiH.

Najnoviji se desio u mjestu naseljenom Bošnjacima, a kažu mještani selu naseljenom 100% bošnjačkim stanovništvom. I to u entitetu RS. Jutros je mještane dočekala uvredljiva poruka "Nož, žica, Srebrenica". Za portal Source.ba govorio je Džemal Šendro:


Da li je ovo prvi put da se dešava ovakav vandalizam na teritoriju ovog  sela u RS-u?


Noćas između 31. 07 i 01.08 u selu Hrušta opština Nevesinje osvanuli su monstruozni natpisi - nož žica Srebrenica. Mještani sela Hrušta osjećaju dozu straha i shvaraju ovaj čin kao krajnje opasnu prijetnju. Ovo se dešava prvi put od povratka do danas.


Da li sada osjećate neku vrstu straha?


Ovaj fašistički čin odgovorno tvrdim nije ničim izazvan.. Svakako da osjećamo strah.


Kakve  su reakcije stanovnika sela u kojem se desio ovaj vandalski čin?

Ja sam pozvao policiju koja je reagovala profesionalno i korejtno. Dali su obećanje da će tokom naredne noći slati patrole i garantuju svaku vrstu bezbjednosti.

Vaša poruka građanima BiH koji imaju slične huškačke komentare koji unose nemir među ljude?

Poruka građanima Bosne i Hercegovine je da budu oprezni, ali krajnje istrajni i neustrašivi. Zlo mora biti poraženo! Pravda i istina je naše glavno oružje i dugoročno mi i naša jedina nam domovina bez ikakve sumnje ćemo pobijediti - kaže naš sagovornik Džemal Šendro, stanovnik sela u kojem je osvanuo uvredljivi grafit.



- Policijski službenici PU Nevesinje nisu nam mogli dati konkretan odgovor na naš telefonski upit, te su kazali da znaju za slučaj, ali da kontaktiramo portparola ili komandira stanice u jutarnjim satima za više informacija.


(Amer Mujezinović)

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.