14.10.2021. 16:10
0
U Sarajevu postoji vrtić za pse i mačke
Edin Grabovica prije otprilike tri mjeseca otvorio je nešto veoma inovativno za naše područje, a to je vrtić za kućne ljubimce koji se nalazi u sarajevskom naselju Breka.

Grabovica je po struci doktor veterinarske medicine, ali kaže nam i da nije doktor ovog zanata, ljubavi prema kućnim ljubimcima bi bilo i dalje jer od malena voli igru s njima.

- Ideja je u glavi dugi niz godina! Ja sam tek sada ustvari uvidio da je pravo vrijeme za nešto jedinstveno na našem prostoru, nešto ovog tipa. Zadovoljni smo reakcijama na koje naiulazimo unazad nekoliko mjeseci postojanja našeg vrtića za kućne ljubimce - kaže Edin u toku pripreme za razgovor na Source.ba portalu.


U njihovom poslu nije uvijek sjajno, kaže nam Edin i navodi da se u njihovom prostoru nalazi pas koji je jednom ostavljen, pa vlasnik došao po njega pa - opet ostavljen ali trajno. Zatog psa pokušavaju naći ljubav u nekom toplom domu s ljudima koji imaju razumijevanja za životinje, navode iz ovog objekta, koji je po svemu sudeći raj za kućne ljubimce.

- Danas se radi od 8 do 17 ili duže, to je veoma dug period da pas provede sam. To su, ipak, bića kojima trebaju pažnja i igra. Ovo je težak posao ukoliko se radi kako treba jer osim ljubavi i znanja, treba puno strpljenja i smirenosti - ističe Grabovica. 






U njihovim prostorijama nerijetko se čuju galama, lavež, mjaukanje i kako navode - to ne smeta komšijama, bar za sada. Tvrde to, kaže Edin, skoro svi stanari zgrade u kojoj se nalazi ovaj Centar jer, naveli su, mnogo vole životinje i drago im je da znaju za postojanje ovakvog objekta u Sarajevu.

U video razgovoru pogledajte i poslušajte o kakvim zanimljivostima smo razgovarali sa osnivačem Edinom Grabovicom. U videu se spominju i detalji o humanitarnom halloween partiju 31.10. pa obratite pažnju i na te detalje. 



NOVINAR: Amer Mujezinović
SNIMATELJ I MONTAŽER:
Kenan Ćemo


0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.