24.10.2021. 14:20
2
Studenti brali kukuruze na takmičenju u Sarajevu
Poljoprivredno - prehrambeni fakultet Univerziteta u Sarajevu zajedno sa Asocijacijom studenata PPF organizovao je studentsko takmičenje 'CATCHaCORN' u spretnosti i brzini prilikom branja kukuruza (berba i krunjenje) na Butmiru, u nedjelju 24. oktobra 2021. godine.

Organizatori su obezbijedili manje novčane nagrade za pobjednike, a  takmičare i sve prisutne dočekalo je osvježenje. Na takmičenje su se mogli prijaviti svi studenti sa bilo kojeg Univerziteta ili fakulteta.  Na takmićenju je boravilo i nekoliko studenata koji su došli u BiH preko programa razmjene studenata.


- Imamo prijavljenih 17 (15) timova (po 4 osobe) sa 13 različitih fakulteta. Svi prijavljeni učesnici dobivaju certifikat o učešću. Svi članovi prve tri ekipe dobivaju diplomu o osvojenom mjestu, a ekipa dobiva novčanu nagradu. Tokom takmičenja obezbjeđeno je osvježenje i sendviči - naveli su za Source.ba  organizatori ovog zanimljivog takmičenja.


Jedan od studenata koji je došao u Sarjevo preko razmjene studenata, kaže kako mu je ovdje super a na takmičenju se mnogo zabavio. Ovo njegovo razmišljanje dijele i mnogi prisutni na čijim licima se vidio osmijeh u toku takmičenja u branju kukuruza. Mnogi su kazali kako ovo nije baš tako lagano i da treba izuzetno mnogo energije i snalažljivosti - a uz to sve i vremena za zabavu.



NOVINAR: Amer Mujezinović 
SNIMATELJ I MONTAŽER: Kenan Ćemo 

Da li ste se kao studenti družili međusobno s kolegama?
Jesam, volim druženje i zabavu
Isključivo sam studirao/la
2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.