7.12.2021. 14:55
0
"Moj se svijet okreće oko auta. Držite se određenih ograničenja" - Amra Musagić, dispečerka IC BIHAMK-a
Ljubav prema automobilizmu je kod Amre, sigurna je kaže u to, nasljedna, a tu istu ljubav sad već počinje da gaji i njena malena bratična. Zanimljivo je biti dispečer u informativnom centru, ali i imati svo znanje koje pruža jedan profesionalni instruktor vožnje.

- Član sam "Old Timer klub Sarajevo", u koji sam ušla sa BMW-om koji je 79.godište. Rijetke su žene u tom klubu ali ima ih.  Šta mi je bitno u životu, pa na prvom mjestu je to moja porodica, moje kolege u BiHAMK-u, prijatelji... Nemam ih baš puno ali znam za one koje imam da vrijede. Kako se i uz šta odmaram, dok vozim i smickam svoje auto ili dok mazim svoj stresomat (crni mačak) moj dugogodišnji saputnik, na svim putovanjima - kaže nam Amra Musagić, dispečerka iz informativnog centra BIHAMK-a. 
 

Ako bi mogla nešto poručiti čitaocima, Amra navodi da bi to bilo: 
 
"Vozači pokušajte bar malo više saobraćajne kulture da unesete u svoje vozilice. Poštujte saobraćajne propise. Ovo zvuči kao floskula ili pomalo izlizano ali zar zaista treba nekom reći da ako je već mokro i lokve su uz trotoare, da uspore vožnju zbog pješaka.", kaže nam Musagić.


U razogovoru za Source, Amra nam je istakla da uživa u vožnji i uživa davati savjete ljudima koji pozovu IC. Spomenula nam je i da je naišla u karijeri na nekoliko zanimljivih situacija, a jedna od njih je i "spašavanje čovjeka s krova objekta" - to i ostale detalje poslušajte u našem video razgovoru. 


(Amer Mujezinović) 

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.