28.12.2021. 15:55
0
Prethodio alkohol: Tuča u kafani usred Sanskog Mosta
U tijelu čovjeka ne postoji organ koji se ne ošteti zbog konzumiranja alkohola. Alkohol direktno i destruktivno djeluje na sva tkiva u tijelu, a intirektno djeluje na poremećaj metabolizma šećera, proteina i masti, navodi se u istraživanjima.

U jednom od sanskih kafića prije nekoliko dana izbila je tučnjava u kojoj je učestovala ekipa koja se nalazila u objektu "La scala" tu noć. Nova godina dolazi za nekoliko dana, mnogi se oslanjaju na alkohol zbog opuštanja, pogledajte video pažljivo - šta učini višak alkohola u krvi.


Muzika, alkohol, razgovor i onda - riječ više. Ta riječ je je očigledno doprinjela ekalaciji sukoba u pomenutom objektu. U priloženom videu uz fono izjavu portparola MUP-a USK Adnan Beganović, vidi se snimak s nadzorne kamere u objektu. Osobe koje su sudjelovale u nemilom događaju će biti sankcionisane od strane nadležnih organa, navedeno je iz MUP-a USK. Za portal Source rečeno je kako su pojedini akteri završili na bolničkom tretmanu.


Pretjerana konzumacija izaziva i cirozu jetre, a svaka četvrta osoba koja konzumira alkohol ima čir na želucu. Uz to sve, postoji opasnost od oštećenja srca, bubrega, kože, kao i nastanak epilepsije navode mnogi ljekari. 


Predlažemo vam da pogledate ovaj video i prosudite sami da li je uredu popiti ogromne količine alkohola na nekom slavlju ili u toku klasičnog noćnog izlaska, dok muzika svira da šake sijevaju sa svih strana. Ne vjerujemo da želite ovakav vid noćnog provoda, gdje god se zadesili. 


Alkohol uzrokuje težu koncentraciju, slabljenje memorije, pad inteligencije, poremećaj raspoloženja kod osoba koje prečesto ovo vide kao dodatak za uživanje. 



(Amer Mujezinović)

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.