25.1.2022. 17:55
2
Adem Zalihić prijetio Ademiru Spahiću: "Nazvao me, kazao da neće biti dobro ako se sretnemo"
Ademir Spahić je govorio o prošlom sazivu Kriznog štaba i tu prozvao Zalihića. Bivši direktor Hitne medicinske pomoći se nakon njegovog govora našao uvrijeđenim pa mu je upuutio poruku preko Facebook profila, a nešto kasnije mu uputio i prijeteći poziv.

- Mogu se iz Kriznog štaba pohvaliti kako u toku sjednice čuvena direktorica (Sebija Izetbegović, op.a.) nazove tadašnjeg člana štaba infektologa, doduše samo na papiru, pa izda takve upute do zavlada muk na sjednici. Može se pohvaliti tadašnji direktor Hitne pomoći da je morao zatrpavati Opću bolnicu ”Prim. dr. Abdulah Nakaš” pacijentima, a prema nalogu iste direktorice – naveo je, između ostalog, Spahić. 



Na ove prozivke odgovorio je Zalihić na svom Facebook profilu:

- Poštovani građani KS zbog istine i budućnosti naše djece ne smijemo dopustiti da nam se "lideriše" protiv jasne argumentacije kako bi smo dobili neku drugu, iskrivljenu sliku koju vide oni koji su u sukobu  sa jasnim dokazima i suhim činjenicam. Glavni koordinator Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS Ademir Spahić u svojoj neutemeljnoj analizi rada prethodnog kriznog štaba optužio me je da sam po nalogu profesorice Izetbegović zatrpao Opću bolnicu pacijentima. O kakvom zatrpavanju se radi prosudite sami iz dijela dokumentacije koji govori na tu temu. - naglašava Zalihić i dodaje:


"On nije ponudio nikakav dokaz, naravno jer ga i nema. Dapače, istina je potpuno suprotna, a može se dokazati i argumentima. Ponudili smo odgovornim osobama neke materijale kao dokaz naših tvrdnji i advokati kažu da Sud prihvata samo činjenice i dokaze. Zato ćemo se nastaviti boriti za istinu i pravdu, za Bosnu i Hercegovinu jednakih prava za sve građane, bez liderisanja. Pravo i pravda, naše opredjeljenje! - napisao je Zalihić na svom Facebook profilu.



NE MOŽE SE LIDERISATI PROTIV ISTINE I ARGUMENATA Poštovani građani KS zbog istine i budućnosti naše djece ne smijemo...

Objavljuje Zalihic AdemPonedjeljak, 24. siječnja 2022.




Hitna pomoć Kantona Sarajevo ukupno dva dana u sedmici pacijente šalje u Opću bolnicu, a ostalih pet dana na KCUS. Takav tretman može se vidjeti iz dokumenata od 13. februara 2019., u kojima KCUS zahtijeva da se pored ponedjeljka i petka, pacijenti u Opću bolnicu transportuju i srijedom. Ovo sve kako bi se racionalno koristili kapaciteti bolnica.



SPOMENUTI DOKUMENT


U priloženom fono razogovoru preslušajte koje nam je detalje otkrio glavni koordinator Kriznog štaba Kantona Sarajevo, Ademir Spahić. Naveo je kako ga je Zalihić kontaktirao te mu uputio prijetnje telefonom. Poručio mu je također, kaže Ademir, "da će se sresti i da to neće dobro proći".



(Amer Mujezinović)

 

2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.