27.8.2017. 0:18
2
''Nisam želio da se ponovi prošla utakmica protiv Širokog. Do sada su oni postigli 10 pogodaka, nama nisu dali gol''
U šestom kolu Premijer lige BiH fudbaleri Željezničara i Širokog su odigrali utakmicu bez golova.

Za svih 90 minuta utakmice, nismo baš imali priliku nagledati se pretjerano lijepog fudbala, ili fudbala uopšte.

U prvom poluvremenu, obje ekipe su u određenim periodima dominirale na terenu, no bez završnog udarca. Tek pred kraj prvog dijela, Željezničar je imao dva koliko toliko dobra pokušaja da nešto promijeni. Zeba, koji je prethodno pobjegao defanzivcima Širokog, šutirao je prema golu, no siguran je bio Luka Bilobrk. Drugu šansu je imao Asim Zec, ali i ta lopta je otišla pored gola.

Na otvaranju drugog poluvremenu šansu za pogodak je imao Josip Ćorić, ali je udarcem sa 20 metara pogodio stativu, nakon čega je Željo preuzeo dominaciju na terenu.

Bilo je još nekoliko pokušaja s obje strane, a najbolju je imao Menalo kada je izašao pred Kjosevskog, ali je pogodio stativu, dok je u narednom napadu udarac Barišića odbranio golman Plavih.

U 89. minuti zbog dva žuta kartona Graovac je napustio igru, te su Plavi utakmicu priveli kraju sa igračem manje.

Kada se sve sabere i oduzme, derbi kola nije opravdao taj epitet, s obzirom na to da nijedna ekipa nije pokazala ono što se od nje očekivalo.

 

(Amila Alijagić)

 

2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.