15.11.2017. 16:46
1
''Ako je ženi mjesto u kuhinji, zašto i ta kuhinja nije naša?! Svi znaju ko je Jamie Oliver, a dajte mi ime jedne kuharice''
Kada pričamo o dominaciji u jednom sportu u našoj državi, dovoljno je da spomenemo ženski fudbalski klub SFK 2000.

Nakon  što su postali dio FK Sarajevo, SFK 2000 je pristupio Evropskoj asocijaciji klubova, što je zaista velika stvar, jer se tu nalaze svi veliki muški i ženski klubovi.

U tom periodu, naša sagovornica Azra Numanović je ušla u Izvršnu grupu za ženski komitet, a kako ona ističe, to je zaista velika stvar, s obzirom na to da se tu nalazi samo šest klubova, Lyon, PSG, Manchester City, Wolfsburg, još jedan klub, te SFK.

Pored toga, Azra je dobila mjesto u UEFA-i na edukaciji, koja traje godinu dana i čija je glavna tema - liderke u fudbalu.

Sa Azrom smo razgovarali i o stanju u ženskom fudbalu kod nas, u regiji, Evropi, te o tome koliko mediji pozitivno ili negativno doprinose razvoju ženskog fudbala.

Cijeli razgovor s Azrom možete vidjeti u priloženom videu.


Novinar: Amila Alijagić
Snimatelj i montažer: Almir Biber

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.