8.3.2018. 20:31
2
''Ako mislimo da u svakoj školi u Sarajevu ne treba imati psihologa, pedagoga i socijalnog radnika, zašto onda uopće proizvodimo taj kadar?!''
U posljednje vrijeme posebnu pažnju javnosti u BiH izazvao je novi Zakon o obrazovanju, koji između ostalog podrazumijeva i Matrice.

Prije nekoliko dana razgovarali smo sa učiteljicom Lemanon Terzimehić, koja je kazala kako je ona zapravo u svom radu oduvijek koristila metode slične onima koje će od sada biti korištene kroz Matrice.

Razgovor možete pogledati na ovom LINKU.

Sada, za naš portal je govorio Goran Čerkez, pomoćnik ministra za međunarodnu saradnju i koordinaciju razvoja strategija, koji nam je sa stručne strane objasnio šta su zapravo Matrice, te šta one sve podrazumijevaju. 

Osim toga Čerkez nam je govorio i o tome kako okolina i društvo može pozitivno ili negativno utjecati na dijete, ali i o roditeljima koji često, zbog svoje ljubavi prema djetetu, znaju biti subjektivni.

Cijeli razgovor sa Goranom Čerkezom možete pogledati u video prilogu.

Novinar: Amila Alijagić
Snimatelj i montažer: Almir Biber

2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.