3.4.2018. 16:21
2
Detalji napada u JP Ceste FBiH: Skenderagić htio spriječiti sukob, pa zadobio tri ubodne rane. Trebović i dalje loše, morat će na operaciju!
U ponedjeljak 03.03.2018. desio se incident u ulici Terezija 54 u sarajevskom naselju Skenderija.

U ovom napadu teško je povrijeđen Dragan Trbović, bivši izvršni direktor finansija u JP Ceste FBiH. Pored njega, povrede je zadobio i Edin Skenderagić, usposlenik kompanije, koji je pokušao spriječiti tuču.

Kako je saopšteno, dvije osobe su došle u prostorije JP Ceste FBiH kako bi razgovarali sa Trebovićem, a ubrzo nakon toga došlo je do sukoba, kada su nepoznati muškarci nasrnuli na Trebovića, te mu nanijeli teške povrede, zbog kojih je zadržan na liječenju na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju KCUS-a.

Kako bi pokušao spriječiti sukob, u sve se umiješao i uposlenik JP Ceste FBiH Edin Skenderagić, te je i on izboden nožem i pružena mu je pomoć u Općoj bolnici ''Prim. dr. Abdulah Nakaš''.

''Nepoznati napadač je jučer u 11:15 nanio fizičke povrede D. Treboviću, bivšem direktoru za pravne i ekonomske poslove u JP Ceste FBiH, trenutno angažiranom na poziciji stručnog saradnika za plan i analizu. Ljekarska pomoć mu je ukazana u Općoj bolnici ''Prim. dr. Abdulah Nakaš'', gdje su konstatirane teške tjelesne povrede nakon čega je povrijeđeni prebačen na Maksilofacijalnu kliniku KCUS-a'', rečeno nam je iz JP Ceste FBiH.

''Prilikom napada, u nastojanju da spriječi dalje eskaliranje sukoba, hladnik oružjem je povrijeđen i uposlenik Edin Skenderagić, koji je zadobio tri ubodne rane. Isti je također prebačen u Opću bolnicu ''Prim.dr. Abdulah Nakaš'', gdje mu je ukazana neophodna pomoć i zadržan je na opservaciji'', kažu iz ove kompanije.

O svemu ovome obaviješten je i nadležni tužitelj, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, koji su naveli kako nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju navedenog događaja, kao i na pronalasku izvršitelja čiji je identitet poznat policijskim službenicima.

Također, kako je navedeno, prema saznanjima kojima raspolažu u MUP-u, ističe se kako poslovanje JP Ceste FBiH ne može se dovesti u vezu sa spomenutim događajem.

''Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a KS o čemu je obaviješten i tužilac Kantonalnog tužilaštva KS. Identitet napadača je utvrđen pomoću snimaka sa nadzornih kamera, a prema najnovijim informacijama sa kojim raspolažemo, možemo reći da je potraga za počiniteljem u toku'', govore iz kompanije u kojoj se jučer desio incident.

Također, ovim putem iz JP Ceste FBiH žele poručiti kako najoštrije osuđuju ovakav nemili događaj.

''JP Ceste Federacije BiH d.o.o. na čelu sa Upravom najstrožije osuđujemo ovaj incident, te ističemo kako isti nije povezan sa poslovanjem ovog javnog preduzeća. Transparentnost u radu i odnosu sa našim ciljnim javnostima i postupanje u skladu sa zakonom datim ovlastima i funkcijom JP Ceste FBiH su od primarnog značaja za nas, te će tako ostati i ubuduće'', ističu iz ove kompanije.

Pored toga, upitali smo ih ukoliko raspolažu informacijama o trenutnom stanju povrijeđenih u jučerašnjim incidentu.

''Stanje povrijeđenog Dragana Trebovića je i dalje teško i indicirana je potreba za operativnim zahvatom''.

(Amila Alijagić)

2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.