18.6.2018. 17:30
2
Pismo iz Crne Gore o ''Tri pisma iz Sarajeva''!
Povodom 55 godina rada Vinarija 13. Jul Plantaže priredila je veliki koncert Gorana Bregovića i njegovog orkestra pod nazivom ''Tri pisma iz Sarajeva'' u vinogradima Ćemovsko polje u Crnoj Gori.

Iz Sarajeva je organiziranim prevozom krenulo devet novinara, ili tačnije predstavnika medija. Taman koliko je dovoljno - za dobar razgovor, za dobru zabavu, pokoju pametnu priču, ili neku potpunu glupost. 

S druge strane, kažu da se ljudi najviše zbliže u teškim trenucima. Svi u autobusu smo to sponzali prilikom prolaska preko Šćepan polja, koje usput rečeno, uopšte ne izgleda kao glavna cesta koja spaja dvije države. I druga stvar, zašto baš POLJE? A granični prelaz?! Ma, da ne trošimo riječi. Ipak je ovo jedna pozitivna priča.

Kada je riječ o samom događaju, zaista ne može da se ne spomene odlična organizacija. Pred hotelom nas je čekao minibus, koji bi nas trebao odvesti u vinograde Ćemovsko polje. Kada smo stigli tamo, prva misao koja mi je prošla kroz glavu bila je ''E, ovo već jeste polje''. Nisam inače osoba koja se oduševljava prirodom, zelenim okruženjima i bilo čim što me podsjeća na divljinu. Ipak, nakon što sam na prvu pomislila da je to stvarno polje, u pravom smislu te riječi, zaista nisam mogla sakriti oduševljenje.

Također, voljela bih podijeliti jedan mali događaj iz hotela u kojem smo bili smješteni. Nažalost, živimo u takvom vremenu da nas ovakve stvari oduševljavaju i iznenađuju. Helem, u kafiću u hotelu upitah konobara gdje ima trafika u blizini, jer bih trebala nešto kupiti. Krenuo je objašnjavati, a onda zastade i reče: Ma zapravo, hoćete još sjediti ovdje? Recite šta Vam treba, idem Vam ja kupiti! - Što su vam 'lijeni Crnogorci'.

Koncert - A Brega ko Brega, zna svojim ritmovima natjerati i one najsmotanije da proizvedu bilo kakve pokrete. Pa, sviđalo se to nekome, ili ne. 

“Potrudili smo se  da proslavu  jubileja uveličamo koncertom jednog od najvećih kompozitora današnjice u svijetu Gorana Bregovića, jer su  ovi vinogradi, kao najveći u Evropi u spoju sa najvećim kompozitorom bili veliki poslovni i umjetnički pogodak. Mislim da smo napravili spektakularan događaj, koji je vrijedan pažnje i u svjetskim okvirima. Nesvakidašnji nekomercijalni koncert ''Tri pisma iz Sarajeva’’ potpuno se uklapao  u poslovnu  priču  Plantaža koje izvoze svoje proizvode u preko 40 zemalja svijeta’’, kazao je Direktor prodaje i marketinga vinarije 13. Jul Plantaže, Veselin Đurišić.

Nakon koncerta, organizovanim prevozom smo otišli na gala večeru u podrume vinarije. Kao i sve prethodno, organizacija na najvećem nivou, dobra atmosfera i odlična zabava.

No, već previše sam pisala. Ipak, kažu da slike govore više od hiljadu riječi. U priloženom videu onda možete 'pročitati' nekoliko hiljada riječi i pokušati doživjeti atmosferu.

Novinar: Amila Alijagić
Montažer: Almir Biber

2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.