11.9.2018. 17:43
7
''Kupio sam u jednom pravcu kartu i prodao svoju kuću u SAD-u''
Muhamed Fazlagić Fazla je prvi predstavnik Bosne i Hercegovine na Eurosongu 1993. u Millstreetu u Irskoj, a nastupio je s pjesmom ''Sva bol svijeta''.

A onda je 1996. godine otišao u SAD, gdje je uporedo sa muzičkom karijerom gradio i karijeru u sportskom menadžmentu, ali i akademskoj zajednici SAD-a. Osnivač je i generalni manager škole fudbala United 1996 FC.

Diplomirao je na Sullivan University 2000. godine i to poslovni menadžment, magistrirao je  internacionalnu administraciju i razvoj na Kentucky State University i apsolvirao na doktorskim studijama iz oblasti primjenjene sociologije na University of Louisville.

Od 2011-2015 radi kao predavač na University of Louisville, na subjektima rasnih i etničkih odnosa, socijalne psihologije, socijalnih problema i osnova sociologije. 

Ove godine se vratio u Bosnu i Hercegovinu, te se nalazi na zajedničkoj listi Demokratske fronte i Građanskog saveza za Federalni parlament.

Sa Fazlom smo razgovarali o njegovom životu u SAD-u, povratku u BiH, te aktiviranju u politici. 

Cijeli razgovor možete pogledati u priloženom videu.

Novinar: Amila Alijagić
Snimatelj i montažer: Almir Biber

7
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.