26.12.2018. 19:01
0
''Od svih njih smijenjen je jedino ministar koji je rekao da voli novinarke koje lako kleknu. Godinu poslije, postao je direktor BIA-e''
Branislava Baneta Trifunovića svi znate kao srpskog glumca.

No, pored glume, Bane Trifunović je vrlo aktivan u borbi protiv nepravde i sveg zla koje se okomilo na naš region. U tome je vrlo glasan, hrabar i jasan. 

Prethodnih dana, Bane je boravio u Sarajevu. Kako je rekao, došao je da malo odmori, no jučer se pridružio skupu ispred Zemaljskog muzeja, kako bi dao podršku.

Uradili smo intervju s njim, a pričali smo o trenutnim protestima u Beogradu, koji su održani već tri puta dosad, a na kojim je on bio jedan od govornika. 

Također, razgovarali smo i o trenutnim dešavanjima u Banjoj Luci, općenito stanju u Srbiji, ali i o njegovoj novoj društveno odgovornoj predstavi ''Pad'', koju je radio sa Kokanom Mladenovićem, a za koju je kazao:

''Počeli smo malo da kopamo i otkrili da je u toku godine 44 ljudi poginulo na gradilištima. Oni su samo statistika, niko ih ne spominje, niko ne zna njihova imena''.

Cijeli razgovor sa Banetom možete pogledati u priloženom videu.


Novinar: Amila Alijagić
Snimatelj i montažer: Almir Biber

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.