23.10.2019. 13:14
0
''Došao je do mene, smaknuo tepihe i počeo me udarati. Sada ja moram u zatvor''
Na nekoliko stranica i grupa na Facebooku pojavila se ispovijest Ismete Hajdarević iz Tuzle, koja je ispričala kako je sin od zaove godinama maltretirao i fizički zlostavljao nju i djecu i zatražila je pomoć.

Mi smo je kontaktirali kako bi nam ispričala sve šta se dešavalo.

''Ja sam živjela u suprugovoj porodičnoj kući, imali smo troje zajedničke djece i njegovo dvoje iz prvog braka. Godinama smo trpili torturu, nisu nam dali izaći, ni djeci, ni meni, ni u wc vani, a nisu dali napraviti u kući. Nismo imali vode, struje, dolazio je socijalni radnik, policija, milion prijava'', počinje Ismeta razgovor za Source.

A onda su 2013. odlučili otići odatle, kupili su plac, kako bi u dogledno vrijeme izgradili tu kuću Ismeta, njen suprug i petoro djece. Ali tada je postalo još gore.

''Prala sam tepihe i naišla je svekrva koja je zovnula sina od zaove. On je došao, svukao tepihe, ja pošto sam krenula izaći van, on je mene počeo udarati. Tada je policija to predala na sud, međutim razvlačilo se sve do pretprošle godine. Meni nije došla nikakva žalba, samo mi je jedan dan došlo da je on oslobođen optužbi. Da je Zdenko Cirklaž radio vještačenje i rekao kako nema nikakvih vidljivih povreda'', objašnjava nam Ismeta.

Na ovim slikama možete procijeniti da li ima vidljivih povreda!

''Njega je branio advokat Balijagić. Ja garantujem da su nekoga potplatili. Eldarova mati ima djevera u sudu, mislim da se zove Bašić Enes, on je sve to ubrzao.''

Čak ni nakon toga, torturama nije došao kraj. Ovaj put to nije bilo fizičko zlostavljanje.

''Nedugo nakon toga, sin od zaove, koji se zove Eldar Nuhanović, pozvao je policiju da sam mu ja razbila auto. On je uvalio kamenčugu na sjedište i rekao kako sam ja kao gađala auto i razbila. Ako je kamen na sjedištu, kuda je prošao, jer moralo je razbiti staklo da uđe u auto, a staklo nije bilo razbijeno. Na Sudu sam tražila da daju slike koje je MUP slikao, no sudija mi nije dao progovoriti. Također onaj isti Zdenko Cirklaž'', kaže Ismeta, te ističe kako je otišla iz te kuće.

Ismeti je došla kazna od 500KM, koju, kako kaže, ne želi da prihvati, te ističe da na ovome neće stati. Također, dobila je i rješenje da se od 5.11. mora javiti na izdržavanje kazne, no ne planira otići.

''Živim sad sama ovdje u kući. Moj suprug je umro, meni su ostali krediti u kojim grcam. Djeca su se razišla.''

Pored toga, Ismeta nam je rekla kako Eldaru Nuhanoviću to nisu jedina krivična djela. Naime, on je, kako ona kaže, odležao jedno vrijeme zbog silovanja, no ni tu kaznu nije odslužio do kraja.

 

(Amila Alijagić)

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.