17.5.2016. 14:27
2
"Sramota je da se za sto dana nije pronašao ubica"
Dženan Memić je još uvijek pod nerazjašnjenim okolnostima teško povrijeđen 8. februara u Velikoj aleji na Ilidži dok je šetao sa svojom djevojkom Alisom Mutap, a sedam dana kasnije preminuo je na od zadobijenih povreda.

Mirni protesti više od 1.000 građana pod nazivom ''Pravda za Dženana'', drugi po redu, održani su danas u Sarajevu. Proteste je organizovala porodica Dženana Memića, 22-godišnjeg mladića koji je ubijen 15. februara u Velikoj aleji na Ilidži.

Memićeva porodica i prijatelji zahtijevaju od Tužilaštva Kantona Sarajevo da ubrza istragu koja traje više od 100 dana i pred lice pravde izvede Dženanovog ubicu, te da se ispita rad nadležnih tužilaca i razlozi zbog kojih nije ispitana jedina svjedokinja ubistva, Dženanova djevojka Alisa Mutap.

"Došli smo da damo podršku za pravdu i da pružimo podršku familiji Dženana Memića. Nadam se da ćemo uspjeti nešto, ali teško. Mislim da je Alisa Mutap izvor inormacija, koji može da otkrije sve. Ona zna nešto, no međutim mijenjala je tri puta iskaz", izjavio je jedan od građana za Source.ba.

Prošlo je stotinu dana, konkretnog rezultata nema, pomaka u istrazi nema, s obzirom da ni porodica Dženana Memića nema informacija. 

"Proteste organizujemo zbog nerada Tužilaštva KS. Ne znamo ima li pomaka u istrazi. Tražimo da se uključi i Federalni MUP i Federalno tužilaštvo. Napisali su mi da je istraga išla u krivom smjeru. O rekonstrukciji događaja nismo ni bili obaviješteni. Pozvana je porodica Mutap i to je bila jedna obična sjedeljka. Tražimo i od VSTV da nam pomogne, jer ima neko i nad Kantonalnim tužilaštvom Sarajevo. Ja odustati neću. Samo sam dobio informaciju da je istraga u toku", izjavio je otac ubijenog mladića Muriz Memić.  


Novinarka: Anesa Agović
Snimatelj i montaža: Ramiz Uzunović

2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.