24.5.2016. 15:39
0
Mazda MX-5 RF stiže na europsko tržište
Atraktivan Mazdin roadster u New Yorku je dobila RF izvedbu opremljenu pomičnim čvrstim krovom, a sada dolazi na europsko tlo.

Model će premijeru imati u junu na Goodwood Festival of Speed u Chichesteru.  RF ili duže "retractable fastback" donosi potpuno novi mehanizam sklapanja krova. Dodatno,  kapacitet prtljažnika sa sklopljenim krovom ostao je na razini od 130 litara kao kod roadster izvedbe od koje je, usput rečeno, RF viši 5 mm. 

Proces otvaranja krova starta pritiskom na tipku, a traje tačno 12 sekundi. Jedini uvjet je da brzina ne prelazi 10 km/h. Ugradnja krova omogućila je postavljanje deblje izolacije, pa je time smanjena razina buke u vožnji. Također, u Mazdi su odlučili dodatno poraditi na osovini i upravljačkom sistemu s ciljem poboljšanja voznih osobina, piše index.hr.
 
Nova izvedba donosi i novu Maschine sivu boju eksterijera, dok je ponuda motora ostala ista. SkyActiv 1.5 i 2.0 benzinci dostupni su u kombinaciji sa šest stepenskim ručnim i automatskim mjenjačem.  


Anesa Agović

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.