30.9.2016. 14:53
0
Renault postigao dogovor sa iranskom vladom o pokretanju pogona
Francuski proizvođač automobila Renault postigao je dogovor sa iranskom vladom o pokretanju pogona u ovoj zemlji koji bi proizvodio oko 150.000 vozila godišnje. Ovo je Renaultov pokušaj da dođe do svog dijela na tržištu Irana, čija se ekonomija otvorila nakon ukidanja međunarodnih sankcija, javlja Anadolu Agency (AA).

Francuski proizvođač dogovor sa Organizacijom za industrijski razvoj i obnovu Irana objavio je u petak na sajmu automobila u Parizu.

Fabrika će proizvoditi modele Duster i Symbol počevši od 2018. godine. Renault će biti većinski vlasnik postrojenja, a po prvi put će imati i sopstvenu distributivnu mrežu u Iranu, navodi se u saopštenju.

Carlos Ghosn, izvršni direktor Rebault-Nissana kazao je da bi Iran mogao imati potražnju od dva miliona vozila u 2020. godini na tržištu koje po njemu ima neprocjenjiv potencijal.

Dogovor je dodatak joint ventureu između Renaulta i Irana koji su potpisali ranije ove godine.

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.