27.11.2017. 13:42
0
Bolje gume stavljajte na zadnje točkove
Kada god je to moguće vozači automobila morali bi bolje gume da imaju na zadnjim točkovima, savjetuju stručnjaci.

To je opšte pravilo koje se primjenjuje bez obzira na to ima li automobil prednji pogon, zadnji ili pogon na sva četiri točka, objašnjavaju njemački eksperti u automoto časopisu Auto Motor und Sport.

Zadnja osovina ima ključnu ulogu u stabilnosti vozila i ako se starije ili istrošenije gume stave na zadnje točkove, to može uzrokovati proklizavanje pri naglim promjenama smjera.

Čak ni ugrađeni sistem elektronske stabilnosti (ESP) ne može uvijek da spriječi “plesanje” zadnjeg kraja automobila ako su tu “ćelave” gume.

(N1/Alen Avdić)

ZimaGume
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.