27.12.2017. 14:22
0
Stiže novi “golf”: Više stila i novi motori
Nova generacija najpopularnijeg kompakta na ceste dolazi 2019. godine, a sada su počele u javnost stizati i prve informacije vezane uz novitet iz Volfsburga.

Tako će novi “golf” za razliku od prethodnika ponuditi osjetno atraktivniji dizajn.

Pritom više stila i estetski pomak od prethodnika zasigurno ne donose ništa ekstremno.

Stoga možemo očekivati bolju aerodinamiku i blage promjene u odnosu glavnih dimenzija, kao i potpuno nove detalje poput grafike svjetala.

Novi “golf” koristiće unaprijeđenu MQB platformu, a posljedice će biti i do 50 kg manja masa.

Manje kilograma odlično će odgovarati novoj EA 211 evo liniji motora koja koristi turbinsku tehnologiju i temelji se na Millerovom kružnom procesu, javlja njemački Auto Motor und Sport.

Nema sumnje, novi “golf” igraće na dva jaka aduta, a to su ekološki predznak u vidu minimalne potrošnje te moćna logistika u vidu brojnih sustava asistencije i infotainmenta, piše CDM.

(Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.