21.3.2018. 18:52
0
Bentley off-road neobičnog i primamljivog izgleda
Vjerujte svojim očima, na fotografijama zaista jeste Bentley Continental GT koji je dobio komponente zahvaljujući kojima liči na off-road modele kakve uglavnom viđamo na render skicama.

Naime, čini se da je neko ko ima veoma „duboke džepove“ progutao neku pilulu za koju još nismo čuli, a koja mu je dala hrabrost da kreira vrhunski, luksuzni off-road automobil, za koji je kao osnovu iskoristio pravi Bentely Continental GT.


Automobil koji se nalazi na fotografijama iznad teksta se prodaje u Holandiji, a njegov konstruktor je kompanija Classic Youngtimers. U suštini, riječ je o modelu Bentley Continental GT iz 2004. godine koji iza sebe ima 85.166 pređenih kilometara i koji je transformisan u off-road model.


Transformacija je podrazumjevala, očigledno, veći klirens za 75 milimetara, modifikovano vazdušno vješanje i stabilizator. Tu su i nove komponente zahvaljujući kojima je dobijeno mjesto za veće točkove, ručno izrađena proširenja na lukovima iznad točkova, galerija na krovu sa LED svjetlima, dio za rezervni točak, takođe na krovu i još nekoliko sitinica.


Moramo napomenuti još i modifikovani izduvni sistem zahvaljujući kojem je dobijen prodorniji zvuk i neka konjska snaga više, kao i mat crnu masku (rešetku) hladnjaka.


Ispod haube se nalazi fabrički twin-turbo W12 agregat radne zapremine šest litara koji razvija 552 konjske snage i 650 Nm obrtnog momenta. Pogon na svim točkovima je ostao isti, te u teoriji to znači da će oni koji kupe ovaj model moći da uživaju u performansama automobila čak i kada siđu sa asfalta.


Ovaj Continental GT „Off-Road“ je definitifno jedan od najuzbudljivijih Bentley modela, te se nadamo da će onome ko ga kupi, „pasti na pamet“ isto što i nama, piše Vrele gume.

(Alen Avdić)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.