1.7.2018. 22:06
0
Specijalni Volvo S60 planuo za 39 minuta
Volvo je za kupce u Sjedinjenim Državama namenio ograničenu seriju od 20 primeraka modela S60 Polestar sa 420 konjskih snaga.
Nakon što je u junu predstavio novu generaciju modela S60, Volvo je objavio da je za tržište SAD pripremio specijalnu verziju ovog automobila koja će se prodavati u veoma limitiranoj seriji.

Riječ je o varijanti opremljenoj najsnažnijim hibridnim pogonskim sistemom, koju je dodatno unaprijedio Polestar. Ovaj automobil raspolaže sa 420 ks (309 kW) i 670 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Dorađeni su i drugi segmenti vozila, poput sistema oslanjanja i kočnica.

Volvo je odlučio da S60 Polestar ponudi kupcima putem smartfon aplikacije, a prodaja je trajala svega 39 minuta, nakon što je švedski proizvođač objavio informaciju o cijeni automobila – u tom periodu rasprodat je planirani kontigent od 20 vozila.

Inače, ova verzija, kao i druge varijante novog S60, dostupna je putem takozvanog pretplatničkog servisa Care by Volvo, kroz fiksnu mjesečnu naknadu, bez učešća.

Mjesečna pretplata za S60 Polestar u SAD iznosi 1.100 dolara, a očekuje se da prvi vlasnici svoje vozilo dobiju početkom 2019.

(Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.